Poradnik jak kupić "skoda octavia" fotorelacja...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • buldoggg
    Classic
    • 2017
    • 0

A co uprawnienia nadane przez samego szanownego Barack Obama trzeba posiadac, zeby wymienic olej w CHPA :?: Nie popadajmy w skrajnosci.

Ja jestem pewien, ze sa juz warsztaty, ktore wymienily taki olej wiele razy w tym samym aucie, mimo ze w ASO mogl byc raz albo dwa, bo ma gwarancje na 4 lata i magiczne 120kkm :twisted:
  • buldoggg
    Rider
    • 2014
    • 347
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

przesyłam filmik na youtube

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

buldoggg, no nie bardzo profesjonalne.
      1. 1.8 125-180 KM nie 120-180
      2. "nie ma liczyć na połączenie tego silnika z instalacją gazową" - to dlaczego tyle 1.8 i 1.8T jeździ z gazem i ludzie nie narzekają? Kwestia dobrze zrobionej instalki.
      3. Najbardziej popularnym dieselem jest 1.9 - a to były inne w O1? :lol:
      4. Słownictwo też bardzo profesjonalne - "dupy nie urywa" :roll:
      5. "Jedynka jest produkowana pod nazwą tour jeżeli dobrze mówię" - kolejny przykład profesjonalizmu
      6. SKAT (Scout?) to wersja nadwozia? :?
      7. W dwulitrowych duża awaryjność i problemy z głowicami - statystyki nie pokazują jakiejś ponadnormalnej awaryjności tych silników
      8. 1.4 TSI słynie z dużej awaryjności łańcuchów rozrządu - chyba mu się z 1.8 TSI pomyliło
      to tylko pierwsze 10 minut, dalej już nie słuchałem, bo i po co...
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• buldoggg
        Rider
        • 2014
        • 347
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Ale może komuś się przyda(dla typowego laika który nie ma żadnego pojęcia)
        i dlatego dałem to tutaj,bo mimo wszystko lepiej się słucha niż czyta a dodatkowe opinie lub poprawni napisze się.

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

Zamieszczone przez rafiki
          buldoggg, no nie bardzo profesjonalne.

8. 1.4 TSI słynie z dużej awaryjności łańcuchów rozrządu - chyba mu się z 1.8 TSI pomyliło...
          akurat nie pomyliło mu się
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez rafiki
            8. 1.4 TSI słynie z dużej awaryjności łańcuchów rozrządu - chyba mu się z 1.8 TSI pomyliło
            rafiki z całym szacunkiem, ale nie raz już dałeś przykład, że zatrzymałeś się na OI i już nawet o OII nie masz większego pojecia, o OIII nie wspominając. Ja wiem, że się próbujesz wypowiadać w każdym możliwym temacie, ale czasami nie warto pisać o czymś o czym się nie ma pojęcia..
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez shado
              z całym szacunkiem
              Nie trzeba.
              Zamieszczone przez shado
              o OIII nie wspominając. Ja wiem, że się próbujesz wypowiadać w każdym możliwym temacie, ale czasami nie warto pisać o czymś o czym się nie ma pojęcia..
              Nie w każdym, ale mniejsza z tym. Ja się gdzieś wypowiadałem o O3? Jakoś nie kojarzę. A pomijając ten jeden punkt to chyba twierdzenie, że w 2.0 TDI było dużo problemów z głowicami to przesada.
              رافال
              Spoty

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No początki 2.0TDI różowe nie były...
                A tutaj 77 strony o bezawaryjnym rozrządzie w 1.4TSI :

A tutaj były Twoje dość słabe próby wypowiedzi odnośnie OIII który skończyły się w ten sposób:

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

shado, co się go czepiasz?słuchałeś ile byków autor tego materiału wali w tych wypowiedziach? przecież ewidetnie ten materiał nagrał handlarzyna, który pojęcie o octaviach ma takie jak o reszcie swoich wozów na placu, czyli mizerne. Słychać to w każdym jego zdaniu...też parę minut posłuchałem i wyłączyłem, bo wali byk na byku koleś - np. najbardziej popularny silnik w octavii I 1.9 tdi według niego to uwaga - 1.9 tdi 100 koni na pompowtryskiwaczach...... primum - nie 100 km, a 101 km bo chyba mu o axra chodziło, primum ultimum :P - powszechnie wiadomo, że dużo bardziej popularnym jest silnik na pompie vp w OI czyli 90 lub 110 km odmiany....wieśniak się ewidentnie nie zna i pitoli trzy po trzy, a rafiki ma rację akurat w wielu punktach, które przytoczył, nawet jeśli na jakimś jednym /dwóch się poślizgnął przez brak wiedzy czy kompetencji, to autor z YT ślizga się w każdym zdaniu w zasadzie :wink:

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bardziej mi chodzi o to, że jak już się ktoś czepia to niech to robi "nie waląc kolejnych byków". Zaczyna mnie irytować podejście niektórych ludzi, które mój kolega określa jako "zupełnie się na tym nie znam więc chętnie się wypowiem". Albo się znam i zabieram głos na jakiś temat, albo udzielam się w każdym możliwym wątku, bo mam za dużo wolnego czasu, albo nabijam sobie posty.

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

sew1981, dzięki, ale nie musisz robić za mojego adwokata
                      shado, dobrze wiesz, że jest wiele tematów, gdzie mógłbym coś napisać byle napisać więc nie w każdym się udzielam a na liczniku postów mi nie zależy...
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

shado, no okej, to jestem w stanie zrozumieć :wink:
                        rafiki, nie ma za co, nie robię za adwokata, tylko według mnie masz rację pisząc i podpierając to paroma faktami (większością trafionymi), że autor tego nagrania to kompletny laik w temacie jakiegokolwiek wypustu octavii, typowy handlarz bajkopisarz :P

Komentarz

• kazik4x4
                          RS
                          • 2008
                          • 2728

Zamieszczone przez shado
                          Bardziej mi chodzi o to, że jak już się ktoś czepia to niech to robi "nie waląc kolejnych byków". Zaczyna mnie irytować podejście niektórych ludzi, które mój kolega określa jako "zupełnie się na tym nie znam więc chętnie się wypowiem".
                          czyli "nie wiem dokładnie jak to jest, ale ja twierdzę że tak, z resztą mój szwagier myśli podobnie..."

Komentarz

Pracuję...